Instal·lació Miniconda a Synology

Miniconda3 py312_24.7.1-0 és una versió específica de Miniconda que inclou Python 3.12 i altres paquets necessaris per començar a treballar amb Conda. Aquí tens algunes raons per les quals es fa servir aquesta versió:

  1. Compatibilitat: Aquesta versió inclou Python 3.12, que és una versió recent de Python amb millores i noves funcionalitats. Això assegura que tens accés a les últimes característiques i millores de rendiment.
  2. Paquets actualitzats: La versió py312_24.7.1-0 inclou paquets actualitzats que són necessaris per al funcionament de Conda i altres eines relacionades. Això ajuda a evitar problemes de compatibilitat i assegura que tens les versions més recents dels paquets.
  3. Estabilitat: Aquesta versió ha estat provada i és coneguda per ser estable, la qual cosa és important per a un entorn de desenvolupament fiable.
  4. Facilitat d’ús: Miniconda és una versió lleugera de Conda que inclou només els paquets essencials. Això fa que sigui més fàcil i ràpid d’instal·lar, i pots afegir altres paquets segons les teves necessitats.

Descarrega l’instal·lador de Miniconda

wget https://repo.anaconda.com/miniconda/Miniconda3-latest-Linux-x86_64.sh

Fem l’script executable:

sudo chmod +x Miniconda3-latest-Linux-x86_64.sh

Executa de l’script d’instal·lació <<<: 

sudo ./Miniconda3-latest-Linux-x86_64.sh

Configura l’entorn

export PATH="$HOME/miniconda3/bin:$PATH"

Verifica la instal·lació

conda --version

És clar! Aquí tens un resum dels passos per instal·lar Miniconda3 al teu Synology:

  1. Accedeix al teu Synology:
    • Obre una sessió SSH al teu Synology utilitzant un client SSH com PuTTY (per a Windows) o Terminal (per a macOS i Linux).
    • Inicia sessió amb el teu nom d’usuari i contrasenya.
  2. Descarrega Miniconda: sudo wget https://repo.anaconda.com/miniconda/Miniconda3-latest-Linux-x86_64.sh
  3. Dona permisos d’execució a l’script: sudo chmod +x Miniconda3-latest-Linux-x86_64.sh
  4. Executa l’script d’instal·lació: sudo bash Miniconda3-latest-Linux-x86_64.sh -u -b -p /volume1/miniconda3
  5. Crea el directori d’inici del teu usuari si no existeix: sudo mkdir -p /var/services/homes/urqtejmi sudo chown urqtejmi:users /var/services/homes/urqtejmi sudo chmod 755 /var/services/homes/urqtejmi
  6. Crea i edita el fitxer .bashrc: touch /var/services/homes/urqtejmi/.bashrc echo 'export PATH="/volume1/miniconda3/bin:$PATH"' >> /var/services/homes/urqtejmi/.bashrc
  7. Carrega el fitxer .bashrc: source /var/services/homes/urqtejmi/.bashrc
  8. Verifica la instal·lació de Conda: conda --version
  9. Si tens problemes de permisos, assegura’t que el teu usuari té els permisos adequats: sudo chown -R urqtejmi:users /volume1/miniconda3 sudo chmod -R 755 /volume1/miniconda3

Després de seguir aquests passos, hauries de tenir Miniconda3 instal·lat i funcionant correctament al teu Synology. Si tens qualsevol altra pregunta o necessites ajuda amb alguna altra cosa, no dubtis a preguntar! 😊

Conda: 24.7.1