ComandesComandes WSL, UNIX, LINUX..Comandes

Aquí es fa una mostra de comandes que es van usant

  1. sudo chmod -R 777 /volume2. La comanda sudo és una abreviació de “superuser do” o “switch user do”. Es tracta d’una comanda que permet als usuaris executar tasques amb privilegis d’administrador o superusuari (root) en sistemes Unix i Linux.Quan utilitzes sudo, introdueixes la teva contrasenya per demostrar que tens permisos per realitzar una acció específica. Això és útil per a tasques que requereixen permisos especials, com instal·lar paquets, modificar fitxers de sistema o executar comandes que afecten tot el sistema. La comanda chmod -R 777 és una comanda que s’utilitza per canviar els permisos d’un fitxer o directori en sistemes Unix i Linux.
  2. ———–
  3. Canviar el nom d’un fitxer: mv /volume2/dateutil_env/wsgi.py /volume2/dateutil_env/wsgi-old.py
  4. ——————-
  5. Moure el fitxer: mv /volume2/web/0-python/test_app.py /volume2/dateutil_env/

ASGI vs. WSGI (Enllaç)

2. Trobar on és un fitxer per exemple apache2.4-> ls -la /var/packages/Apache2.4/

urqtejmi@synology_vall:/volume2/dateutil_env$ ls -la /var/packages/Apache2.4/
total 64

  • Entrar en un entorn virtual: Navega fins al directori de l’entorn virtual:cd /volume2/dateutil_env (per exemple poden haver molts entorns virtuals)
  • Activa l’entorn virtual:source bin/activate Després d’activar l’entorn, el prompt de la línia de comandes hauria de canviar per indicar que estàs dins de l’entorn virtual, per exemple: urqtejmi@synology_vall:/volume2/dateutil_env$ source bin/activate
  • (dateutil_env) urqtejmi@synology_vall:/volume2/dateutil_env$ i per sortir :(dateutil_env) urqtejmi@synology_vall:/volume2/dateutil_env$ deactivate urqtejmi@synology_vall:/volume2/dateutil_env
  • ——————————————————————————
  • Cerca un fitxer: Un cop connectat, utilitza la comanda find per buscar el fitxer o la carpeta dateutil_env. Per exemple: find / -name "dateutil_env" es pot delimitar la recerca find /volume2. Si hi ha problemes amb els permisos: sudo find /volume2 -name "dateutil_env"
  • Què es un entorn Virtual? Un entorn virtual és un espai digital simulat on els usuaris poden interactuar amb objectes, eines i informació, sovint de manera remota o a través de dispositius electrònics1. En el context de la programació, un entorn virtual de Python és una eina que ajuda a mantenir les dependències necessàries per a un projecte en un lloc aïllat, evitant conflictes amb altres projectes.