PYTHON a Windows 11 i synology

I found the location of Apache 2.4 conf file (/var/packages/Apache2.4/target/usr/local/etc/apache24/conf/httpd24.conf).

Ha funcionat a la primera fen la instal·lació des de Microsoft Store

No oblidar de comprobar que s’ha instal·lat: cmd: python –version

Microsoft Windows [Versión 10.0.22631.4037]
(c) Microsoft Corporation. Todos los derechos reservados.

C:\Users\urqte>python –version
Python 3.12.5

C:\Users\urqte>python
Python 3.12.5 (tags/v3.12.5:ff3bc82, Aug 6 2024, 20:45:27) [MSC v.1940 64 bit (AMD64)] on win32
Type “help”, “copyright”, “credits” or “license” for more information.

print(“Hola, món!”)
Hola, món!

La resposta a si és millor Sublime Text o PyCharm com a eina per treballar amb Python depèn de les teves necessitats específiques, preferències personals i el tipus de projectes amb què treballes. Aquí tens una comparació que t’ajudarà a decidir:

Sublime Text

  • Lleuger i ràpid: Sublime Text és molt lleuger i ràpid. Es carrega ràpidament i no consumeix molts recursos, la qual cosa el fa ideal per a màquines amb especificacions baixes o si necessites un editor ràpid.
  • Altament personalitzable: Disposa de nombrosos plugins i paquets que pots instal·lar per adaptar-lo a les teves necessitats. Per a Python, pots afegir suport per a la sintaxi, l’execució de scripts, depuració bàsica, etc., però has de configurar manualment aquestes eines.
  • Editor de text pur: És un editor de text molt potent amb funcionalitats bàsiques de codificació, però no és un entorn de desenvolupament integrat (IDE). Això significa que algunes funcionalitats avançades, com la depuració o l’exploració de projectes, poden ser limitades en comparació amb un IDE complet.
  • Versatilitat: Sublime Text no està centrat en un sol llenguatge de programació, per la qual cosa és útil si treballes amb diversos llenguatges de codificació.

PyCharm

  • IDE complet: PyCharm és un entorn de desenvolupament integrat (IDE) específic per a Python, amb totes les funcionalitats necessàries per a la programació avançada. Inclou eines de depuració, proves, integració amb sistemes de control de versions (com Git), i moltes altres característiques integrades.
  • Facilitats per a Python: PyCharm ofereix suport excel·lent per a Python, amb completat de codi avançat, refactorització automàtica, navegació ràpida pel codi, i molt més. Això el fa molt potent per a projectes grans i complexes en Python.
  • Configuració mínima: PyCharm ve preconfigurat per treballar amb Python de manera eficient, sense la necessitat de buscar plugins o configurar l’entorn manualment.
  • Consells i ajudes: A més de suportar frameworks populars com Django i Flask, PyCharm ofereix guies, consells, i suggeriments que faciliten la programació, especialment útil per a principiants.
  • Més pesat: A diferència de Sublime Text, PyCharm és més pesat i pot consumir més recursos, per la qual cosa podria no ser la millor opció en màquines amb menys potència.

Conclusió

  • Si prefereixes un editor de text lleuger i ràpid, que pots personalitzar segons les teves necessitats, i estàs còmode configurant el teu entorn de desenvolupament, Sublime Text pot ser l’opció adequada.
  • Si busques un IDE complet amb totes les eines necessàries per al desenvolupament avançat en Python, i valores tenir-ho tot integrat en una sola eina, PyCharm és la millor elecció.

Si estàs treballant en projectes Python complexos o a gran escala, PyCharm probablement t’oferirà una millor experiència. Però si prefereixes una eina més senzilla i ràpida, Sublime Text és una opció excel·lent.

—————————————————-

Es pot executar des del terminal de Synology habilitant el servei SSH i accedint des del Windows 11 amb puTTY amb la comanda python3 hola-mon.py

Windows Subsystem for Linux (WSL):
WSL et permet executar un entorn Linux directament dins de Windows, incloent Bash.
Per accedir-hi:
Assegura’t que tens WSL instal·lat. Si no, pots instal·lar-lo seguint les instruccions de Microsoft.
Després d’instal·lar WSL, obre el terminal de WSL escrivint wsl al menú d’inici de Windows o des del CMD.
Un cop dins de WSL, estaràs en un entorn Bash completament funcional.

Instalat